4 EVENIMENTE de informare/ conștientizare a populației afectate de lucrările de construcție din aglomerarile BUHUȘI, MOINEȘTI, TÎRGU OCNA și DĂRMĂNEȘTI

In perioada septembrie – octombrie 2015, echipa de implementare a acestui proiect a derulat campania de informare/conștientizare a populației vizate de lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare din județul Bacău cu privire la prevederile legislative europene și românești referitoare la descărcările de ape uzate menajere și cu privire la avantajele obținute în urma derulării investițiilor din proiect.

1. OBIECTIVUL EVENIMENTELOR

Obiectivul evenimentelor a fost acela de aduce la cunoștința populației afectate de noile rețele de canalizare avantajele obținute în urma investițiilor din proiect în ciuda neplăcerilor temporare cauzate de lucrările aflate în plină desfășurare pe străzile pe care aceștia locuiesc. Totodată, echipa de proiect a avut ca obiectiv informarea populației cu privire la prevederile legislative europene și românești referitoare la descărcările de ape uzate menajere pe care toți locuitorii vor fi obligați să le respecte.

Nu în ultimul rând, echipa de proiect a reușit să stabilească un dialog direct cu populația care a fost deosebit de util și constructiv în sensul înțelegerii de către populație a necesității realizării acestor lucrări în vederea atingerii obiectivelor POS Mediu 2007-2013, creșterea calității vieții și o protecție sporită a mediului înconjurător.

2. PARTICIPANȚI

La aceste evenimente au participat în principal cetățenii aglomerărilor Buhuși, Moinești, Târgu Ocna si Dărmănești, din zonele afectate de lucrările de extindere a rețelelor de canalizare. Pe lângă aceștia, au fost prezenți și reprezentanți ai populației din zone neafectate de aceste lucrări, dar care, implicit sunt beneficiari ai investițiilor legate de îmbunătățirea sistemului de epurare a apelor uzate care vizează creșterea calității vieții comunității în ansamblul său. În același timp, au participat în număr mare reprezentanți ai primăriei municipiului Moinesti și ai orașelor Buhuși, Dărmănești și Târgu Ocna. Din partea echipei de proiect au fost prezenți: reprezentați ai Beneficiarului (Directorul General Adjunct al S.C. C.R.A.B. S.A., Responsabili contractelor de lucrări CL2, CL3, CL4 și CL6, Responsabilul cu publicitatea) ai Consultantului (Inginerii Rezidenti și Expertul PR)și ai Antreprenorului (Managerii de proiect).

3. DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR

  • campanie de popularizare a evenimentelor, la nivel local (media locala, afise, fluturasi etc)
  • prezentarea proiectului în ansamblu, pentru familiarizarea populației cu contextul în care se realizează lucrările din orașul lor și pentru înțelegerea modului de finanțare a acestor lucrări;
  • difuzarea filmului Povestea apei. Acesta a avut rolul de a face cunoscută publicului larg activitatea foarte complexă, dar foarte puțin cunoscută publicului larg, pe care o realizează o companie de apă (în stații de tratare apa brută, stații de epurare apă uzată etc.) și care explică pe deplin investițiile din acest proiect;
  • dialogul direct cu populația. Aceasta a reprezentat etapa cea mai lungă și efervescentă a evenimentului care a dat cea mai mare plus valoare acestuia. Întrebările nenumărate ale cetățenilor, interesul acestora pentru toate aspectele proiectului și ale cadrului instituțional în care se realizează, criticile și aprecierile lor legate de lucrările de rețele, toate au reprezentat momente foarte importante pentru atingerea scopului acestor evenimente;

Pe lângă faptul că a reprezentat o oportunitate excelentă de interacțiune cu populația și de explicare, lămurire, clarificare a multor aspecte care erau fie greșit înțelese, fie neînțelese sau chiar necunoscute de către cetățeni, dezbaterea propriu-zisă a oferit posibilitatea echipei de proiect să afle direct de la populație problemele concrete, noi, cu care aceștia se confruntă în ceea ce privește execuția lucrărilor de canalizare. În acest sens, multe dintre problemele ridicate de populație în cadrul dezbaterii au fost preluate de către Responsabilii de contracte din partea Beneficiarului, Inginerilor Rezidenti ai Consultantului și de către reprezentantii Antreprenorilor care au analizat punctual fiecare sesizare în parte și au încercat soluționarea acestora.

Pentru desfășurarea optimă a evenimentului au fost produse, afișate, expuse și distribuite participanților (inclusiv în cadrul tragerii la sorți) mai multe tipuri de materiale de promovare și informare.

Imagini de la evenimente

Buhusi

{gallery}evenimente/4evenimente/informare-buhusi{/gallery}

Moinesti

{gallery}evenimente/4evenimente/informare-moinesti{/gallery}

Darmanesti

{gallery}evenimente/4evenimente/informare-darmanesti{/gallery}

Targu Ocna

{gallery}evenimente/eveniment-tgocna{/gallery}
Sunteti aici: Evenimente