Eveniment: conferinta regionala “Practici locale şi globale necesare conservării naturii şi biodiversităţii”

CONFERINTA REGIONALA “Practici locale şi globale necesare conservării naturii şi biodiversităţii” organizata in cadrul „Saptamanii verzi” (Green week) 4 iunie 2015

In fiecare an, in perioada 3 - 5 iunie se sarbatoreste „Saptamana verde” (Green week), o perioada dedicata politicii de mediu a Uniunii Europene care cuprinde totodata si Ziua Mondiala a Mediului celebrata, la nivel global, pe data de 5 Iunie.

Saptamana verde este marcata prin organizarea, la nivelul CE, a celei mai mai conferinte anuale referitoare la protectia mediului precum si a mai multor evenimente regionale si locale desfasurate in marea majoritate a statelor europene (www.greenweek2015.eu).

Toate aceste eveniente sunt inscrise intr-un calendar unic si se desfasoara sub patronajul Comisiei Europene.

Editia din acest an a fost dedicata naturii si biodiversitatii si a reprezentat o „oportunitate unica de dezbatere, schimb de experienta si bune practici” pentru toti factorii implicati in domeniul protectiei mediului inconjurator.

Deşi la nivel european, în ultimii ani au fost înregistrate progrese privind protejarea naturii şi conservarea biodiversităţii, totuşi există încă nevoia de a aduce la cunoştinţa tuturor, necesitatea aplicării unor practici care să asigure continuarea policilor de dezvoltare durabilă.

Convinsi de faptul ca noile investitii derulate in prezent de S.C. C.R.A.B. S.A. prin proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bacău” contribuie in mod semnificativ la imbunatatirea practicilor de protejare a mediului si, implicit a biodiversitatii, reprezentanții acestui proiect au raspuns pozitiv solicitarii Centrului de Afaceri şi Expoziţional Bacǎu S.A. si Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bacǎu de a participa, in calitate de partener, la organizarea unui eveniment din cadrul manifestarii NATURE & YOU, înscrisă în calendarul ediţiei acestui an al Săptămânii Verzi (Green Week) sub patronajul Comisiei Europene.

In acest sens, în data de 4 iunie 2015, ora 10.00, reprezentantii Proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bacău” au organizat in parteneriat cu Caex si APM Bacau, conferinţa regională cu tema “Practici locale şi globale necesare conservării naturii şi biodiversităţii”.

La aceasta conferinta au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ONG-uri, universităţi, instituţii publice, operatori economici, care si-au expus practicile pe care le adopta in vederea conservarii mediului si biodiversitatii si care si-au manifestat interesul pentru promovarea responsabilităţii faţă de mediu, în contextul în care politicile de mediu ale statelor membre UE au devenit parte integrantă a celorlalte politici comunitare.

Pentru desfășurarea optimă a evenimentului au fost distribuite tuturor participanților materiale de promovare si informare despre Proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bacău”. Totodata, echipa de proiect a prezentat evolutia lucrarilor de extindere si modernizare a infrastructurii de apa si apa uzata si a evidentiat contributia esentiala a investitiilor din acest mare proiect la atingerea obiectivului global al POS Mediu 2007-2013, respectiv o mai mare protectie a mediului inconjuratori si cresterea calitatii vietii locuitorilor din zonele proiectului.

Filmul tematic „Povestea Apei” difuzat in cadrul acestui eveniment a adus multe aprecieri pentru echipa de proiect din partea participantilor, intrucat a contribuit in mod esential la transmiterea si receptarea de catre publicul prezent a mesajului proiectului.

Ca urmare a acestui eveniment au apărut în mass-media locală, mai multe materiale de presă referitoare la eveniment.

Materiale

Prezentare
Sunteti aici: Evenimente